Καιρός: Μπαίνει με 40άρια και ο Ιούλιος – Που και πότε θα έχουμε ανατροπές


Με υψηλές θερμοκρασίες θα ξεκινήσει ο Ιούλιος, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που θα τελειώσει ο Ιούνιος. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Νίκου Θεοδοσόπουλου στο pelop.gr, φαίνεται πως μπαίνοντας ο νέος μήνας και κυρίως από το Σάββατο για το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα έρχονται τα 40άρια με το βοριά να είναι ένας θερμικός λίβας. Αυτή η περίοδος του καύσωνα αναμένεται να έχει διάρκεια έως και ΄τις 6 Ιουλίου για τη Δυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 39 έως και 41 βαθμούς κατά τόπους στις ανώτατες τιμές της.

«Ωστόσο, από την Πέμπτη 7 Ιουλίου θα κοπάσει ο βοριάς και από την επόμενη Παρασκευή και το σαββατοκύριακο θα επιστρέψουν οι δυτικοί άνεμοι και θα δώσουν ανάσα δροσιάς για τη Δυτική Ελλάδα με πιθανές τοπικές μπόρες λόγω του απροσδιόριστου μαΐστρου. Εκείνες τις μέρες η θερμοκρασία θα πέσει στους 36 στην ανώτερη τιμή της» τονίζει ο έμπειρος προγνώστης μετεωρολόγος.

Παράλληλα, εξηγεί τι θα συμβεί σε όλη τη χώρα στο τέλος του πρώτου δεκαήμερου του Ιουλίου: «Η ανατολική Ελλάδα δεν θα επηρεαστεί αυτό που θα συμβεί στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα. Με την επάνοδο των δυτικών ανέμων από τις 7 Ιουλίου, στην περιοχή της Αιγιάλειας (που επηρεάζεται από τον καιρό της ανατολικής χώρας) η θερμοκρασία θα ανέβει σε υψηλά επίπεδα στους 38-39 βαθμούς».

Τέλος, ο κ. Θεοδοσόπουλος καταλήγει πως μετά τις 10 Ιουλίου αναμένεται αξιόλογη μεταβολή και πτώση της θερμοκρασίας 6-7 βαθμών στην Ανατολική Ελλάδα και Αιγαίο. Πιθανότατα τότε θα δοθούν και φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή. Αρα πάμε σε μια ανατροπή εκείνες τις ημέρες. «Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πιο ακριβή δεδομένα για τις θερμοκρασίες και τους ανέμους» είπε κλείνοντας ο κ. Θεοδοσόπουλος.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος στην εποχική του πρόβλεψη είχε κάνει λόγο για καιρικές διαφοροποιήσεις στα δυτικά σε σχέση με τα ανατολικά, όπου φέτος θα παρατηρηθούν πιο υψηλές θερμοκρασίες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:pelop.gr