Πάτρα: Πάνε για αρραβώνα στον Εμπορικό Σύλλογο – Το σενάριο για σύμπραξη χωρίς Βαγενά


Ολα τα σενάρια είναι ανοικτά για την συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πάτρας, με την πολυσυλλεκτικότητα που διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές.

Με βάση τις διαμορφωθείσες ισορροπίες και τις διακηρύξεις των παρατάξεων προεκλογικά και μετεκλογικά, ο πρώην πρόεδρος και επικεφαλής του «Ενωμένου Πατρινού Εμπορίου» Κώστας Ζαφειρόπουλος έχει εκ των πραγμάτων ρόλο ρυθμιστή.

Οι πρώτες κρούσεις εκ μέρους του Γιώργου Βαγενά έχουν ήδη γίνει από το σαββατοκύριακο, αλλά αποφάσεις δεν είχαν ληφθεί από καμία πλευρά. Οσα έγιναν προεκλογικά με τις αθρόες διαγραφές στο μητρώο μελών του Εμπορικού Συλλόγου, φαίνεται ότι αποτέλεσαν αφορμή για να αποκοπούν οι όποιες γέφυρες επικοινωνίας.

Γι’ αυτό και σύμφωνα με πηγές της «Π», τις τελευταίες ώρες επικρατεί το σενάριο της συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων παρατάξεων, πλην Βαγενά, εγχείρημα το οποίο όμως απαιτεί τη σύμπλευση μεταξύ τεσσάρων ανομοιογενών παρατάξεων. Πάντως, σε άτυπη επικοινωνία που όπως πληροφορείται η «Π» έγινε χθες, δεν υπήρξε τελική απόφαση.

Ο Γιάννης Ρούπας από την «Εμπορική Ανανέωση» ανέφερε στην «Π» ότι ο συνδυασμός θα είναι συμμέτοχος σε όλες τις διεργασίες που θα πραγματοποιηθούν με μοναδικό στόχο το συμφέρον του πατρινού εμπορίου. «Η παράταξή μας δεν θα χαριστεί, ούτε θα γίνει δεκανίκι κανενός. Θα συμμετέχει στις διεργασίες με μοναδικό γνώμονα τις προγραμματικές μας δηλώσεις, τις αρχές και τις θέσεις μας. Η «Εμπορική Ανανέωση» δηλώνει παρούσα στις εξελίξεις, σύμφωνα με την εντολή που μας έδωσαν με την ψήφο τους οι Πατρινοί έμποροι».

Ο Τάσος Νικολακόπουλος από την «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων», δήλωσε στην «Π» ότι «οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες και θα μας δείξουν πολλά. Τα προβλήματα του εμπορίου είναι σοβαρά και τα έχουμε καλύψει κάτω απ’ το χαλί αρκετές ημέρες. Είναι ευθύνη λοιπόν όλων μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και να τοποθετηθούμε αν θα συμπράξουμε για την επίλυση αυτών των προβλημάτων τα οποία από Σεπτέμβρη θα πολλαπλασιαστούν».

ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Χθες ανακοινώθηκαν και επίσημα τα αποτελέσματα και δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με όσα έγραψε τις προηγούμενες ημέρες η «Π». Στις κάλπες προσήλθαν και ψήφισαν για το διοικητικό συμβούλιο και την ελεγκτική επιτροπή 1.047 μέλη του συλλόγου. Πρώτος συνδυασμός αναδείχθηκε η «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» με 381 ψήφους και έξι έδρες τις οποίες καταλαμβάνουν οι Γιώργος Βαγενάς, Θύμιος Μακρής, Τάσος Νικολακόπουλος, Ερμιόνη Διονυσάτου, Γιώργος Λευκαδίτης και Αντώνης Ρώρος.

Δεύτερος συνδυασμός ήρθε το «Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο» με 204 ψήφους και 3 έδρες που καταλαμβάνουν οι Κώστας Ζαφειρόπουλος, Χρήστος Σολωμός και Χρήστος Αγγελόπουλος.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η «Νέα Πρόταση» με 158 ψήφους και 2 έδρες που καταλαμβάνουν οι Μάκης Κατσιγιάννης και Βασίλης Στριφτούλιας.

Τέταρτος ήρθε ο συνδυασμός «Εμπορική Ανανέωση» με 127 ψήφους και 2 έδρες που καταλαμβάνουν οι Γιάννης Ρούπας και Παναγιώτης Γουρδούπης.

Πέμπτος συνδυασμός ήρθε η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» με 115 ψήφους και επίσης δύο έδρες που καταλαμβάνουν οι Κώστας Τηλιγάδης και Χρήστος Κωνσταντακόπουλος.

Στην Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι Ελένη Παπαγιαννοπούλου και Χρήστος Γουλίμης από την «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» και οι Γιώργος Τηλιγάδης από την «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων», Αννα Μαρία Ρούσσου από το «Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο» και Μιχαλία Κολλιοπούλου από την «Εμπορική Ανανέωση».

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

Για την ΟΕΕΣΠ, η «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» που έλαβε 390 ψήφους εκλέγει ως αντιπροσώπους τους Γιώργο Βαγενά, Ερμιόνη Διονυσάτου, Θύμιο Μακρή, Γιώργο Λευκαδίτη, Αντώνη Ρώρο, Τάσο Νικολακόπουλο, Ανδρέα Στελλάτο και Ηλία Κωνσταντάτο.

Από το «Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο» με 187 ψήφους εκλέγονται οι Χρήστος Σολωμός, Κώστας Ζαφειρόπουλος, Νίκος Παυλίδης και Νίκος Σωτηρόπουλος.

Από τη «Νέα Πρόταση» στην ΟΕΕΣΠ με 166 ψήφους εκλέγονται οι Μάκης Κατσιγιάννης, Βασίλης Στριφτούλιας και Σταύρος Χρόνης.

Από την «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» 128 ψήφους εκλέγονται επίσης τρεις αντιπρόσωποι, οι Κώστας Τηλιγάδης Χρήστος Κωνσταντακόπουλος και Κώστας Τσιλιγιάννης.

Από την «Εμπορική Ανανέωση» με 118 ψήφους εκλέγονται οι Γιάννης Ρούπας και Παναγιώτης Γουρδούπης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:pelop.gr