Φάκελος Ερυμάνθου στα χέρια Μητσοτάκη – Οσα παρέδωσε ο Θ. Μπαρής στον Πρωθυπουργό


Η περιοδεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο νομό Αχαΐας έβγαλε πολλές ειδήσεις και έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς φορείς να καταθέσουν υπομνήματα με αιτήματα ανά κλάδο και περιοχή.

Αυτή την ευκαιρία δεν άφησε ανεκμετάλλευτη ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρής, ο οποίος υποδέχθηκε τον Κ. Μητσοτάκη στο φράγμα Πείρου-Παραπείρου. Πέρα απ’ ότι ο πρωθυπουργός αναγνώρισε και εξήρε τις προοπτικές αξιοποίησης της περιοχής με τη δημιουργία ενός Πάρκου αειφορίας και οικολογίας ώστε να καταστεί ένας νέος οικοτουριστικός προορισμός, ο Θ. Μπαρής παρέθεσε ορισμένα ακόμα αιτήματα για αναγκαία έργα στον ορεινό Δήμο.

Ο δήμαρχος έθεσε στον κ. Μητσοτάκη την επιτακτική ανάγκη κατασκευής της Παράκαμψης του Φράγματος στην ΕΟ 33, με τον πρωθυπουργό να αναγνωρίζει τα προβλήματα (ρύπανση, μείωση χρόνου διαδρομής, προστασία τεχνητής λίμνης), αλλά ενδεχομένως και τους κινδύνους από την διέλευση των οχημάτων δίπλα από τον ταμιευτήρα.

Ακόμη, ο κ. Μπαρής ζήτησε από τον πρωθυπουργό να επισπευσθεί η ολοκλήρωση της θεσμικής διαδικασίας για τον χαρακτηρισμό του Δήμου ως «ορεινός», που έχει δρομολογηθεί ήδη από τις υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου. Παράλληλα, ο δήμαρχος παρέδωσε στον πρωθυπουργό αναλυτικό υπόμνημα με τα βασικά αιτήματα του δήμου αλλά και επιστολή προέδρων των τοπικών κοινοτήτων για την αλλαγή του τρόπου εκλογής τους.

Εντός του υπομνήματος βρίσκονται έργα για υποδομές ζωτικής σημασίας για τον ορεινό όγκο της Αχαΐας, όπως η βελτίωση- αναβάθμιση της Πατρών – Τριπόλεως, η βελτίωση του δρόμου που συνδέει την Πατρών – Πύργου με την Πατρών – Τριπόλεως μέσω ΒΙΠΕ, ο εκσυγχρονισμός της Πατρών – Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, η κατασκευή λιμνοδεξαμενών και ολοκληρωμένων κλειστών δικτύων άρδευσης, η ανάδειξη του ορεινού όγκου του Ερύμανθου, η κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου στη Χαλανδρίτσα και η λειτουργία του ως ένα Εθνικό Κέντρο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Σχολής Εκπαίδευσης αλλά και Κέντρο τεχνολογικής εξέλιξης σε συνέργεια με το Μηχανολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και η κατασκευή μικρού αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας στη θέση «Καμίνι» στον οικισμό Σταροχωρίου που θα μπορούσε να αποτελεί τη βάση της Αερολέσχης Πατρών και να λειτουργήσει ως χώρος εκμάθησης και εκπαίδευσης, αερομοντελισμού.

Ο Θόδωρος Μπαρής εξήγησε στην «Π»: «Γνωρίζουμε πως ο Δήμος μας από μόνος του έχει περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να διεκδικούμε όσο το δυνατόν περισσότερες χρηματοδοτήσεις. Για να πετύχουμε τον σκοπό μας, πρέπει να παρουσιάζουμε αναλυτικά όσα θέλουμε να γίνουν στην περιοχή μας κι εμείς στο Δήμο Ερυμάνθου εργαζόμαστε καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:pelop.gr