Γιατί ο Βαγγέλης Λιόλιος ήταν έτοιμος να σκάσει από τη στενοχώρια του…

Να σκάσει ήταν χθες ο Βαγγέλης Λιόλιος… «Πεθαμένος» από τη στενοχώρια του για την πικρή ήττα της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ από τη Λετονία στα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Ο πατρινός πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης δεν ήθελε επ’ ουδενί αυτό το κάζο για την εθνική μας, αφού και το γήπεδο είχε γεμίσει με κόσμο και ήταν το πρώτο παιχνίδι για την εθνική μας μετά την αποτυχία της στο Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου για το βήμα παραπάνω…

Ο κ. Λιόλιος, παρότι το παιχνίδι ήταν δύσκολο και πονηρό, επειδή δεν έπαιζαν στην εθνική μας οι ευρωλιγκάτοι παίκτες, ήλπιζε πως θα τα κατάφερνε η εθνική.

Τελικά έχασε με 20 πόντους διαφορά. Και η ήττα και το βαρύ σκορ πείραξαν αφάνταστα τον Βαγγέλη Λιόλιο που δεν μιλιόταν χθες βράδυ…

Οσοι τον γνωρίζουν καλά, καταλαβαίνουν πώς ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ.
Σκασμένος, αμίλητος και άκεφος…

To μόνο που μπορεί να τον συνεφέρει, όπως έλεγαν στενοί συνεργάτες του στην Πάτρα, είναι να κερδίσει η εθνική τη Δευτέρα στο Βέλγιο και να σφραγίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντομπάσκετ που θα διεξαχθεί το διάστημα 25 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου 2023 σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία.

Πλέον η νίκη τη Δευτέρα (14 Νοεμβρίου, εκτός έδρας), απέναντι στο Βέλγιο, είναι επιβεβλημένη για την Εθνική, αν θέλει να μην κινδυνεύσει η πρόκρισή της στο Παγκόσμιο.