Με φαρμακερά καρφιά «αποχαιρέτησε» τον Πρωθυπουργό το ΠΑΣΟΚ Αχαϊας!

Με μια σκληρή ανακοίνωση, γεμάτη καρφιά, υπαινιγμούς και υπονοούμενα,…αποχαιρέτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τη διήμερη περιοδεία του στην Πάτρα, το ΠΑΣΟΚ Αχαϊας τον κατηγορεί για…κοροϊδία στην περιοχή, ενώ στην τελευταία φράση αφήνει έντονα να φανεί το καρφί για εμπλοκή του πρωθυπουργού στις υποκλοπές, κυρίως με αφορμή την υπόθεση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Ένα απόσπασμα της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ για τον κ. Μητσοτάκη:
«Κύριε Μητσοτάκη, ξεχάσατε να εντάξετε στην προεκλογική σας καμπάνια για την Αχαΐα, τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου!

Μια ακόμα προεκλογική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στην Αχαΐα συμπυκνώνει όλο το ιστορικό αφήγημα της συντηρητικής παράταξης τα τελευταία 50 χρόνια. Οικειοποίηση των πάντων, ανέξοδες υποσχέσεις και ολίγον τι από έργο.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε έναν απολογισμό και σχεδιασμό για την Αχαΐα με ορίζοντα το 2030 ο οποίος εντάσσει είτε μέτρα οριζόντιας πολιτικής ύψους ενός δις πολλά από τα οποία ανήκουν στο πακέτο στήριξης COVID.

Λες και τα οριζόντια μέτρα που ψηφίζονται στη Βουλή έχουν τοπική αναφορά. Ο παλαιοκομματισμός στο απόγειό του.
Στον τομέα των έργων παρουσίασε ένα κείμενο 88 σημείων ύψους 2.8 δις.
Από αυτά:

•τα 1.3 δις ευρώ αφορούν στη λειτουργική ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας

•τα 295 εκ. ευρώ αφορούν στην Πατρών Πύργου

•τα 670 εκ. ευρώ αφορούν σε έργα είτε ήδη ολοκληρωμένα από διαδοχικές κυβερνήσεις αλλά και από έργα τα οποία ενέταξε η προηγούμενη Περιφερειακή αρχή Κατσιφάρα και υλοποιεί η σημερινή ή Δήμοι και άλλοι φορείς από ίδιους πόρους.

Επομένως, το κοστολογημένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Αχαΐα ως το 2030 αφορά στο ιλιγγιώδες ποσό των 560 εκ. ευρώ.

Κατά τα άλλα, ευχολόγια χωρίς προϋπολογισμό, σχέδιο και προγραμματισμό για τις δομές υγείας όπως το Καραμανδάνειο, τα Γενικά Νοσοκομεία Πάτρας και Αιγίου, για το Λιμάνι της Πάτρας, την Πειραϊκή Πατραϊκή, την Ανάπλαση του Λαδόπουλου, για την ύδρευση του Φράγματος Πηνειού, για την αξιοποίηση του Ριγανόκαμπου, την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου Αγυιάς, την αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής του φράγματος Πείρου Παραπείρου, για την ανάπτυξη του ενιαίου Περιφερειακού Ερευνητικού Κέντρου.

-Κύριε Μητσοτάκη, μιας και θέλετε να λέτε ότι στηρίζετε την ανάπτυξη και την υγιή επιχειρηματικότητα, αναφέρατε κάποιο συνεκτικό σχέδιο με αναφορά στην Αχαΐα για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας;

-Για την ανάπλαση του Λαδόπουλου έχετε κάτι νεότερο να μας πείτε ή θα περιμένουμε μετά τις εκλογές;

-Πέρα από τον περίπατό σας στο Αίγιο, είπατε κάτι για τη σταφίδα και την στήριξη των παραγωγών και δεν το σημειώσαμε;

Την ΕΒΟ τη θέλετε, τελικά, κ. Μητσοτάκη ή απλά την αφήνετε να καταρρεύσει μέσω της απαξίωσης και της μη συμμετοχής της σε εθνικά αμυντικά προγράμματα;

-Οι Δήμοι Ερυμάνθου και Αιγιάλειας μόνο ανάγκες ύδρευσης και ηλεκτροκίνητης ναυτιλίας έχουν;

-Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας θεωρείτε ότι θα μείνει ευχαριστημένος με μια υποσχετική για μελέτες για το φράγμα του Πηνειού;

-Η, θετική κατά τα άλλα, επέκταση του οδοντωτού στην Αγία Λαύρα απαντά στα καίρια ζητήματα του ορεινού όγκου των Καλαβρύτων και του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα;

Οι απαντήσεις προφανείς….
Κύριε Μητσοτάκη, παρόλη την προσπάθεια σας να αναδείξετε ένα ανύπαρκτο κυβερνητικό έργο για την Αχαΐα οι πολίτες έχουν και κρίση και μνήμη.

Είχατε την ευκαιρία να απαντήσετε θετικά στα ζητήματα που αναλύσαμε αλλά εσείς επιλέξατε να απαντήσετε με υποσχετικές και δημιουργική λογιστική.

Αυτή ακριβώς η στάση σας καταδεικνύει και την αξιοπιστία σας.
Για αυτήν θα κριθείτε και λίαν συντόμως η «επισύνδεση» σας με την εξουσία θα λάβει τέλος».