Μερίδα γιατρών της Πάτρας: «Γιατί, κυρία Γκάγκα, δεν ήρθατε στα άλλα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας και πήγατε μόνο στο Καραμανδάνειο;»

Τα μέλη της «Ενωτικής Συνεργασίας Ιατρών» Πάτρας, παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει επικεφαλής τον Τάκη Γεωργακόπουλο, έκανε έντονα παράπονα, δημοσίως, προς την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα επειδή στην επίσκεψή της στην Πάτρα (συνοδεύοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη) επισκέφτηκε μόνο το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο και όχι τα άλλα δύο, το Πανεπιστημιακό και τον «Αγιο Ανδρέα».

Και της πετάνε το γάντι, εκφράζοντας και κατηγορίες.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού υγείας στην Πάτρα και η επίσκεψή της μόνο στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Καραμανδάνειο, αποτελεί πρόκληση για τον υγειονομικό χώρο των Νοσοκομείων και των υγειονομικών εργαζομένων σε αυτά.

Η κ. Γκάγκα προτίμησε να αποφύγει επίσκεψη στα άλλα Νοσοκομεία της Πάτρας, στο ΠΠΝΠ, που έχει αφήσει χωρίς πλήρες ΔΣ εδώ και μήνες, αλλά και στο Γ. Ν. Πατρών ”Άγιος Ανδρέας”, που στενάζει λειτουργικά από τις ελλείψεις προσωπικού αλλά και τις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού εντός κι εκτός νομού Αχαϊας, όπως επίσης στενάζει από την έλλειψη γιατρών σε καίριας σημασίας ειδικοτήτων καθώς και χώρων για την ανάπτυξη νέων τμημάτων που θα συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου σε κάθε γενική εφημερία.

Αντιλαμβανόμαστε γιατί η κ. Γκάγκα ΑΠΕΦΥΓΕ να επισκεφθεί και τα άλλα Νοσοκομεία της Πάτρας: επειδή οι υγειονομικοί αυτή την περίοδο είναι σε ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ εξ αιτίας του κατάπτυστου νομοσχεδίου που έχει δημοσιοποιήσει η Κυβέρνηση της ΝΔ και για το οποίο αντιδρούν ακόμη και κυβερνητικά στελέχη, αφού θεσμοθετεί

α) την διάλυση του ΕΣΥ με κατάργηση της ”πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης” των γιατρών,

β) την αποσάρθρωση των εργασιακών σχέσεων θεσπίζοντας την ”μερική απασχόληση” (part time) των Νοσοκομειακών με μείωση αποδοχών,

γ) την πρόσληψη στα Νοσοκομεία ιατρών επίσης μερικής (τριών ημερών!) απασχόλησης και …μερικής ευθύνης (εν είδει ”τουρισμού”!),

δ) την απαξίωση του ΕΚΑΒ και παράδοση των ”δευτερογενών διακομιδών” των ασθενών από τα Νοσοκομεία σε Ιδιωτικά ασθενοφόρα, με επιβάρυνση είτε του ασθενή είτε του Νοσοκομείου,

ε) την διάλυση του ΚΕΣΥ που θεσμοθετεί σε θέματα υγείας,
στ) τη δημιουργία ομάδων ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία για να δικαιολογήσει τις μετακινήσεις και να εντείνει την ταλαιπωρία των γιατρών!

Καλούμε τον Ιατρικό κόσμο αλλά και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας σε εγρήγορση αφού, τα επίδικα του ν/σ της Κυβέρνησης -που αφορούν και τους πολίτες ασθενείς -, βλάπτουν πολλαπλά και επικίνδυνα την δημόσια περίθαλψη»!