Μητσοτάκης: Πότε έρχεται στη «γαλάζια» Πάτρα – Ποια άλλα προβεβλημένα στελέχη θα βρεθούν στην Αχαΐα


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ετοιμασίες της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, ενόψει της δεύτερης εκλογικής μονομαχίας στις 25 Ιουνίου, που θα κρίνει την κυβέρνηση της επόμενης μέρας.

Οι επαφές του πρόεδρου της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, Αντώνη Κουνάβη, είναι καθημερινές και γίνεται προσπάθεια να βρεθούν όσο το δυνατόν πιο πολλά κομματικά πρωτοκλασάτα στελέχη στην περιοχή, για να ενισχύσουν την προεκλογική καμπάνια, κι όπως φαίνεται θα έρθουν… πολλά βαριά «χαρτιά».

Τελευταίες πληροφορίες, χθες, του pelop.gr, αναφέρουν ότι η επίσκεψη στην Πάτρα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα γίνει στις 14 Ιουνίου, όπου θα μιλήσει σε ανοιχτό χώρο, πιθανά στο κάτω μέρος του Πεζόδρομου της Αγίου Νικολάου μέχρι και την Πλατεία Τριών Συμμάχων.
Χθες, «κλείδωσε» και η ημερομηνία άφιξης της πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία θα επισκεφτεί την πόλη τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, όπου θα κάνει επαφές με στελέχη και πολίτες, με έμφαση στις γυναίκες.

Οι επισκέψεις προβεβλημένων στελεχών της κυβέρνησης θα συνεχιστούν όλο τον Ιούνιο, καθώς θα βρεθεί στην Πάτρα πάλι ο πρ. υφυπουργός Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, για σειρά επαφών. Το πιθανότερο είναι ότι να βρίσκεται στην πόλη στις 21 Ιουνίου.

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, επιβεβαίωσε αυτό που είχε γράψει η «Πελοπόννησος», ότι ο πρ. υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα επισκεφτεί την περιοχή την Τέταρτη 7 Ιουνίου, με περιοδεία σε Δυτική Αχαΐα και Αιγιάλεια. Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, θα οριστικοποιηθεί το αναλυτικό πρόγραμμά του, ο οποίος δεν θα κάνει κάπαια ομιλία, αλλά επισκέψεις σε Κάτω Αχαΐα και Αίγιο.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, σήμερα το βράδυ θα γίνει ευρεία σύσκεψη, όπου θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα των καθημερινών δράσεων της ΝΔ στην Αχαΐα, από Τρίτη 6 Ιουνίου και μέχρι τις εκλογές. Προσκεκλημένοι είναι οι βουλευτές κκ Αλεξοπούλου, Κατσανιώτης και Φωτήλας καθώς και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ

Την ίδια ώρα με ενθουσιασμό και πίστη για το νικηφόρο αποτέλεσμα, συνεχίζεται το οδοιπορικό της ΔΕΕΠ σε ολόκληρο τον νομό. Προχθές, κλιμάκιο στελεχών, με επικεφαλής τον Αν. Κουνάβη, επισκέφτηκαν τις συνοικίες Πυροσβεστίου, Γούβας και Νέου Δρόμου στην Πάτρα, όπου συνομίλησαν με πολίτες και διένειμαν το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. Χθες, ολοκληρώθηκε η περιοδεία σε καταστήματα της οδού Ακρωτηρίου, στο Ψαροφάι, ενώ το απόγευμα το κλιμάκιο βρέθηκε σε Σελλά, Αργυρά και Πιτίτσα Ρίου. Επίσης, πριν από την εξόρμηση στο Λεόντιο, τα μέλη ΔΕΕΠ έχουν προγραμματίσει την Παρασκευή συνάντηση στα Ζαρουχλεικα, όπου θα συνεχίσουν τον διάλογο με πολίτες.

ΠΟΣΟΣΤΟ

Αλλωστε το 33,95% της ΝΔ στις 21 Μαΐου, στην Αχαΐα, υπό άλλες περιστάσεις θα θεωρείτο άκρως ικανοποιητικό, αλλά τώρα, με το 40,8% πανελλαδικά, εκτιμάται ότι το κόμμα μπορεί να καταγράψει υψηλότερη επίδοση. Γι’ αυτόν τον λόγο άπαντες θα τα δώσουν όλα, ώστε να είναι μεγαλύτερο στις κάλπες του Ιουνίου και να «ψαλιδίσουν» ακόμα περισσότερο το 27% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή.

ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΠΑΥΛΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ;

Ηδη, στην τοπική ΝΔ επεξεργάζονται και το ποιος πολιτικός θα βρεθεί στην Πάτρα, ώστε να κάνει ομιλία και να ρίξει την αυλαία στη δεύτερη προεκλογική εκστρατεία, όπως έγινε την πρώτη φορά με τον Βαγγέλη Μειμαράκη, ο οποίος έδωσε ώθηση στην προσπάθεια που έγινε, ώστε η Αχαΐα να βαφτεί «γαλάζια». Οι πληροφορίες της «Πελοποννήσου» αναφέρουν ότι σενάρια θέλουν να έρχεται στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας, ο πατρινός γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης. Η ημερομηνία που ενδέχεται να γίνει η ομιλία του κ. Μαρινάκη είναι την Πέμπτη 22 Ιουνίου και η τοποθεσία θα είναι ο πεζοδρόμος της Αγίου Νικολάου, όμως θα ξεκαθαρίσει το θέμα σύντομα και θα υπαρξουν ανακοινώσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:pelop.gr