Ο Βαρουφάκης έδωσε γραμμή για ψήφο στον Πελετίδη, μιλώντας για τον καλύτερο Δήμαρχο στην Ελλάδα!

Νέο σύμμαχο βρήκε ο Κώστας Πελετίδης, και μάλλον απρόσμενα!
Ο Γιάνης Βαρουφάκης βγήκε ευθέως και είπε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα τον Πελετίδη γιατί τόλμησε την ανατροπή και τα κατάφερε!

Αρα, ο γραμματέας του Μέρα25 έδωσε έμμεσα σήμα στους εδώ ψηφοφόρους του να ψηφίσουν Πελετίδη στις δημοτικές εκλογές!

Η κίνησή του μάλιστα να κάνει επίσημη επίσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας και να συναντήσει τον δήμαρχο, ίσως έγινε και σκόπιμα από την πλευρά του για να δείξει ότι αυτός, ως αρχηγός κόμματος, τιμάει τον θεσμό του δημάρχου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ήρθε πριν δέκα μέρες, δεν τον τίμησε, αφού δεν επιδίωξε να συναντηθεί με τον Κ. Πελετίδη.

Δείτε πόσο θερμά μίλησε ο κ. Βαρουφάκης για τον κ. Πελετίδη: «Συνηθίζουμε να επισκεπτόμαστε τον Δήμαρχο Πελετίδη γιατί για εμάς είναι κορυφαίος Δήμαρχος στην Επικράτεια για δύο λόγους: πρώτον, γιατί αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρξει μια ριζοσπαστική λαϊκή ενότητα πέραν κομματικών ορίων και το δεύτερο είναι γιατί είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι πολύ ανοικτός στη συζήτηση των προοδευτικών δυνάμεων όσον αφορά στη μεγάλη απειλή που αντιμετωπίζει ο Δήμος του αλλά και γενικότερα όλοι οι Δήμοι.

Γιατί αυτή τη στιγμή, και αυτό προέκυψε από την πρόσφατη ΚΕΔΕ – ο κ. Πελετίδης με ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα εκεί -, είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μία Κυβέρνηση που έτσι όπως έχει καταστρέψει το Δημόσιο μέσα από το αφήγημα του επιτελικού κράτους θέλει και επιτελικούς Δήμους.

Γιατί θέλει Δήμους που να μην έχουν τη δυνατότητα με ιδίους πόρους να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, να φτιάχνουν παιδικούς σταθμούς, να φτιάχνουν σχολεία, να φτιάχνουν δομές.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Πατρέων, τον Δήμαρχο Πελετίδη, εμείς στηρίζουμε τον συγκεκριμένο Συνδυασμό, τον συγκεκριμένο Δήμαρχο, θα το κάνουμε και στις επόμενες εκλογές».

Κατά τη διάρκεια του τετ α τετ Πελετίδη-Βαρουφάκη, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Βαρουφάκη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο λαός της Πάτρας και ο Δήμος.

Αναφέρθηκε στο ζήτημα της υποχρηματοδότησης, σημειώνοντας ότι ενώ ο Δήμος Πατρέων, με βάση τον Καλλικρατικό νόμο, δικαιούται να παίρνει 90 εκ. ευρώ το χρόνο χρηματοδότηση από το κράτος, τελικά παίρνει μόνο 24 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα να βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας.

Είπε επίσης ότι η υποχρηματοδότηση με την απαγόρευση των προσλήψεων προσωπικού, που έχει επιβληθεί στους Δήμους, συνθέτουν την πολιτική με την οποία θέλουν να οδηγήσουν τις δημοτικές υπηρεσίες σε χέρια ιδιωτών εργολάβων, με αποτέλεσμα ο λαός να πληρώνει και να ξαναπληρώνει για αγαθά και υπηρεσίες που δικαιούται να έχει δωρεάν, γιατί ήδη έχει πληρώσει με βαριά και άδικη άμεση και έμμεση φορολόγηση στο κράτος.