Παναχαϊκή: Με τέτοιες νίκες χτίζεις χαρακτήρα και στέλνεις μηνύματα

Δεν σκότωσε κανά θηρίο η Παναχαϊκή… Δεν έκανε και κανά σούπερ κατόρθωμα. Δεν θα μείνει στην…ιστορία αυτή η πρόκριση. Αλλά για να ‘μαστε δίκαιοι, έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε.

Πήγε στην Καβάλα, έριξε μια καλή 5άρα στον Βύρωνα και επέστρεψε με το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου στις αποσκευές της.

Εδειξε σοβαρότητα, ωριμότητα, αυτοπεποίθηση. Ξεχνάτε τι νίλες έχει πάθει στο Κύπελλο; Ακόμα και στα καλά της χρόνια… Ξεχνάτε τι λιγούρες έχει πάθει; Από αντιπάλους πάνω-κάτω της ίδιας εμβέλειας με τον Βύρωνα.

Σε αυτά τα ματς κρίνεται η σοβαρότητα μιας ομάδας. Σε αυτά τα εύκολα, στα ματς του χεριού σου. Και η Παναχαϊκή έδειξε μεγάλη σοβαρότητα. Εκανε ό,τι έπρεπε. Δεν πήγε, όπως αποδείχθηκε, να παίξει ούτε με ψηλά τον αμανέ, ούτε για χαβαλέ. Πήγε σαν Παναχαϊκή κανονική!

Κι αυτό μετράει στη δεδομένη χρονική στιγμή. Στέλνει μήνυμα στον κόσμο της, και στους αντιπάλους της. Μήνυμα σοβαρότητας, αξιοπιστίας. Και στέλνει κι ένα εσωτερικό sms στον ίδιο της τον εαυτό! Αυτοπεποίθηση, το λένε!

Αυτό είναι το κέρδος της Παναχαϊκής. Αυτό είναι το κέρδος τέτοιων αγώνων.

Δεν κέρδισε κάτι ιδιαίτερο η Παναχαϊκή με αυτή τη νίκη. Όπως δεν έχασε και κάτι με ‘κείνη την προ ολίγου καιρού ήττα της στο Ρέντη με 6-0 στο φιλικό με τον Ολυμπιακό Β’.

Δεν προσφέρεται για πανηγύρια η νίκη στην Καβάλα. Αλλά δεν προσφερόταν και για πλερέζες εκείνη η ήττα στο Ρέντη. Σεμνά και ταπεινά…

Τα δύσκολα είναι μπροστά. Η Παναχαϊκή χτίζει χαρακτήρα τώρα, σε τέτοια ματς όπως το χθεσινό. Και όταν το κάνει εμφατικά και σοβαρά, μόνο να κερδίσει έχει.