Πάτρα – Δεμένικα: Παράταση… ταλαιπωρίας με τα πεζοδρόμια – Πότε θα τελειώσουν τα έργα


Ταλαιπωρία για μερικούς μήνες ακόμα θα βιώσουν οι περίοικοι των Δεμενίκων στην Πάτρα καθώς δόθηκε νέα παράταση για το χρήσιμο έργο ανακατασκευής οδών και πεζοδρομίων της περιοχής. Για πολλά χρόνια η περιοχή δεν είχε δει να εκτελείται έργο τέτοια εμβέλειας, αλλά τα γνωστά προβλήματα που προκλήθηκαν από τον κορονοϊό και την ενεργειακή κρίση που αύξησε τις τιμές των πρώτων υλών δεν βοήθησαν στην γρήγορη ολοκλήρωση των κατασκευών.

Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε στις 24 Απριλίου 2021 με προϋπολογισμό 577.861,40 ευρώ και χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου. Ωστόσο, ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον Απρίλιο του 2022, το έργο πήρε πρώτη παράταξη μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Το δημοτικό συμβούλιο έκρινε τις προηγούμενες ημέρες πως είναι αναγκαία η χορήγηση νέας παράτασης καθώς χρειάστηκαν έξι μήνες για την έγκριση μιας τροποποίησης στους δρόμους Χαριλάου Τρικούπη, Σκιάθου, Αλ. Παπαδιαμάντη, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί έως τώρα και λόγω του επερχόμενου χειμώνα που θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση των ασφαλτικών εργασιών και συνεπώς την ολοκλήρωση του έργου.

Η περιοχή των Δεμενίκων χαρακτηριζόταν μέχρι πρόσφατα από την παλαιότητα των δρόμων αλλά και την έλλειψη πεζοδρομίων. Ενδεικτικά ανακατασκευάζονται οι οδοί: Τζαβέλαινας, Γεωργίου Παπανδρέου, Χαριλάου Τρικούπη, Ευρώπης, Αγίων Θεοδώρων, Ειρήνης και Φιλίας, Πλάτωνος, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Αθανασίου Διάκου, Κωνσταντίνου Βάρναλη, Εθνικής Αντιστάσεως και άλλες.

Ωστόσο, όπως είναι φυσιολογικό, τα έργα που απαιτούν σκαψίματα και τέτοιου είδους παρεμβάσεις, προκαλούν πολλές φορές την κόπωση των περιοίκων. Ιδιαίτερα σε έργα όπως οι ανακατασκευές πεζοδρομίων και δρόμων, όταν δεν ολοκληρώνονται έγκαιρα, διαμορφώνουν μια εικόνα στην περιοχή που θυμίζει παρατημένο εργοτάξιο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κυκλοφορεί καθημερινά κόσμος σε χωμάτινους δρόμους και ημικατασκευασμένα πεζοδρόμια.

Η ουσία είναι ότι όποια ταλαιπωρία των κατοίκων των Δεμενίκων αναμένεται να έχει τελειώσει μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού που έρχεται, όταν και θα έχει παραδοθεί το έργο.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:pelop.gr