Πάτρα: Δημοπρατήθηκε η νέα πλατεία στο Βλατερό – Πως θα γίνει η Ανδρούτσου


Η πλατεία Ανδρούτσου στο Βλατερό είναι η επόμενη που αλλάζει όψη στην Πάτρα. Μια πλατεία για την οποία έχουν γίνει αρκετά παράπονα κατά το παρελθόν ότι έχει αφεθεί και τις νυχτερινές ώρες γίνεται πολύ σκοτεινή, ενώ γειτνιάζει και με το 7ο Δημοτικό και τον Β’ Δημοτικό Σταθμό Πάτρας.

Το επόμενο διάστημα θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει το έργο, ώστε η γειτονιά κάτω από το άλσος του Δασυλλίου να αλλάξει όψη. Σκοπός της αρχιτεκτονικής πρότασης είναι αρχικά να αποκαταστήσει τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν και στη συνέχεια με ήπιες παρεμβάσεις, να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των βασικών χαράξεων του υφιστάμενου σχεδιασμού της πλατείας, αλλά και να προτείνει νέα στοιχεία και τεχνικές που να συνδυάζονται αρμονικά με τον ευρύτερο χαρακτήρα της περιοχής και με μια σύγχρονη προσέγγιση και αισθητική, να συμβάλει στην σταδιακή αναβάθμιση και παράλληλα τη χρηστικότητα με τη δυνατότητα πρόσβασης σε ΑμεΑ.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και ίδιους πόρους και έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου με προϋπολογισμό 515.000 ευρώ. Οι προσφορές κατατίθενται μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, στις 14 θα αποσφραγιστούν για να προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να βρεθεί ο ανάδοχος του έργου.

Το γενικό σχέδιο όπως περιγράφεται στη μελέτη προτείνει μια πιο σύγχρονη χάραξη της πλατείας όπου θα εξομαλυνθούν οι υψομετρικές διαφορές. Η μελέτη περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες όπως εκσκαφές, καθαιρέσεις κατασκευών και πλακοστρώσεων, όλου του υπάρχοντος αστικού εξοπλισμού και περιφράξεων. Θα κατασκευαστούν νέες επιστρώσεις στο έδαφος, θα τοποθετηθούν καμπυλόμορφα παγκάκια και παρτέρια, μάρμαρα, ελαστικός τάπητας στην παιδική χαρά, πολύχρωμοι κυβόλιθοι, νέα παιδική χαρά.

Επιπλέον, στη νέα πλατεία θα τοποθετηθούν φωτιστικά και ενδοδαπέδιος φωτισμός.

Από εργασίες πρασίνου, θα παραμείνουν οι ευκάλυπτοι, ενώ θα τοποθετηθεί χλοοτάπητας σε σημεία και θα φυτευτούν φυλλοβόλα δέντρα (προύνοι) με βαθύ κόκκινο φύλλωμα και άλλα αρωματικά φυτά όπως λεβάντα, θυμάρι και δενδρολίβανο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:pelop.gr