Πάτρα: Φυλάκιση και πρόστιμο για οδηγό που έσερνε σκύλο στο Ακταίο


Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ επέβαλε, χθες Δευτέρα 18/09/2023, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου στον ηλικιωμένο άνδρα από το Ακταίο Ρίου, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο συνελήφθη γιατί είχε δέσει τον σκύλο του με αλυσίδα πίσω από το αυτοκίνητο και τον έσερνε σε απόσταση 1,5 χλμ.

Πάτρα – Άγιος Βασίλειος: Σκληρές εικόνες από τον σκύλο που έσερνε οδηγός για 1,5 χλμ – Προθεσμία για απολογία πήρε ο ηλικιωμένος

Το ταλαίπωρο ζώο -ένας μεγαλόσωμος ελληνικός ποιμενικός- ήταν ανήμπορο να περπατήσει και σερνόταν στην άσφαλτο για εκατοντάδες μέτρα. Ο δρόμος από το Ακταίο έως τον Αγιο Βασίλη είχε γεμίσει αίματα από τα πολλαπλά βαριά τραύματα του ζώου στα τέσσερα άκρα του, στην κάτω γνάθο και στο στέρνο.

Το περιστατικό αντιλήφθηκαν δύο άτομα που ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία που έσπευσε στην περιοχή και συνέλαβε τον δράστη.

Το δικαστήριο του επέβαλε, χθες, αυστηρή ποινή, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος αναγνωρίστηκε ως άτομο μειωμένου καταλογισμού λόγω νοητικής δυσλειτουργίας.

Η έδρα, σύμφωνα με τη δικηγόρο και εκπρόσωπο της Φιλοζωικής Ομοσπονδίας στην Πάτρα Ελενα Αρβανίτη, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό που προβλέπεται από άλλα άρθρα του ποινικού νόμου.

«Το δικαστήριο κατέληξε στην απόφασή του ομόφωνα και έστειλε το μήνυμα ότι αυτού του είδους η μεταφορά αρμόζει μόνο σε άψυχα αντικείμενα και πρέπει να πατάσσεται αμείλικτα μέχρις ότου πάψουν να υπάρχουν άνθρωποι που λένε: ‘’Ενας σκύλος είναι, δεν έγινε και τίποτα’’, όπως είπε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος όταν συνελήφθη».

Η κυρία Αρβανίτη ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά όλους εκείνους τους πολίτες που συνεισέφεραν στη συγκέντρωση του ποσού του γραμματίου παράστασης στο ΜΟΔ Ζακύνθου. Ο Σύλλογος η «Πάτρα για όλα τα ζώα» δήλωσε την παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και συνέβαλε αποφασιστικά στην ενημέρωση των πολιτών.

Οσο για την γενναία «Έλενα», τον όμορφο ελληνικό ποιμενικό, τέθηκε υπό την περίθαλψη της φιλόζωης Αλεξάνδρας Δημοπούλου, η οποία μετά από πολύμηνο αγώνα, με τη βοήθεια της κτηνιάτρου του Δήμου Πατρέων Ιωάννας Γιαννακοπούλου, την οδήγησε στην πλήρη ανάρρωση. Το ζώο έκανε καθημερινές αλλαγές στα τραύματά του, λάμβανε αγωγή με ισχυρά παυσίπονα και αντιβιοτικά, υπεβλήθη και σε χειρουργική επέμβαση όπου του αφαιρέθηκε το δάκτυλο του πίσω άκρου και ζει ευτυχισμένη σε ασφαλή χώρο.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:pelop.gr