Πάτρα: Τετραπλό «χτύπημα» τη νύχτα .. σε Τράπεζες και ΑΤΜ – Τί εξετάζει η Αστυνομία ΦΩΤΟ


Συνολικά τέσσερις επιθέσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης σε τραπεζικά υποκαταστήματα και μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ), στην Πάτρα, προκαλώντας προβληματισμό στην τοπική ΕΛΑΣ. Τα «χτυπήματα» σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της πόλης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», κατεγράφησαν σχεδόν ταυτόχρονα, με τις ομάδες κουκουλοφόρων και κρανοφόρων να δρουν αστραπιαία σε διάστημα λιγότερο του ενός τετάρτου.

Πάτρα: Τετραπλό «χτύπημα» τη νύχτα .. σε Τράπεζες και ΑΤΜ - Τί εξετάζει η Αστυνομία ΦΩΤΟ

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Λίγα λεπτά μετά τις 3 π.μ., στο στόχαστρο των δραστών μπήκαν το ΑΤΜ της Εurobank, που βρίσκεται εξωτερικά του κτιρίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί της οδού Ζαΐμη στο κέντρο της πόλης, το μηχάνημα της Alpha Bank επί της Καρόλου και ακολούθως τα μηχανήματα των τραπεζών της Πειραιώς και της Alpha Bank στη συμβολή των οδών Ακρωτήριου και Ελευθερίου Βενιζέλου. Μάλιστα στις δύο τελευταίες περιπτώσεις δεν αρκέστηκαν μόνο στην καταστροφή των μηχανημάτων, αλλά προκάλεσαν φθορές και στις τζαμαρίες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πάτρα: Τετραπλό «χτύπημα» τη νύχτα .. σε Τράπεζες και ΑΤΜ - Τί εξετάζει η Αστυνομία ΦΩΤΟ

ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ!

Χθες, ημέρα καταβολή συντάξεων και επιδομάτων, πολλοί ήταν οι δικαιούχοι που βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στα δύο τραπεζικά υποκαταστήματα επί της Ακρωτηρίου, για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές μέσω των ΑΤΜ και τελικά αναγκάστηκαν να περιμένουν στις ουρές, προκειμένου να εξυπηρετηθούν στα γκισέ.

Πάτρα: Τετραπλό «χτύπημα» τη νύχτα .. σε Τράπεζες και ΑΤΜ - Τί εξετάζει η Αστυνομία ΦΩΤΟ

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Οι κινήσεις των δραστών κατά τις καταδρομικές επιθέσεις, έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, ωστόσο κατά πληροφορίες της «Π», μέχρι στιγμή είναι δύσκολή η ταυτοποίησή τους, καθώς σε όλες τις περιπτώσεις είχαν φροντίσει να καλύψουν πλήρως τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, είτε φορώντας κράνη, είτε κουκούλες. Από το υλικό που έχει στη διάθεση της η Αστυνομία, φαίνεται πως προσεγγίζουν τους στόχους και αποχωρούν από αυτούς πεζοί, χωρίς να αφήσουν καμία «υπογραφή» και κανένα ίχνος που να προδίδει την ταυτότητά τους. Από τις Αρχές, δεδομένου του μικρού χρονικού διαστήματος που πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Αστυνομικές πηγές μιλώντας στην «Π» ανέφεραν πως εάν πρόκειται για «έργο» ομάδων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τότε αυτό θα φανεί σχετικά άμεσα με την ανάληψη ευθύνης σε γνωστή διαδικτυακή σελίδα. Πάντως, μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν υπήρξε σχετική ανάρτηση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:pelop.gr