Πάτρα: Την Τρίτη το τελευταίο «αντίο» στον Τζίμη Βουρνά


Θλίψη στην τοπική κοινωνία σκόρπισε η είδηση του θανάτου του δικηγόρου και παλαιού αθλητή του ΝΟΠ, Δημήτρη (Τζίμη) Βουρνά.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και την Παρασκευή απεβίωσε μετά από γενναία μάχη, όπως ο ίδιος άλλωστε γνώριζε να δίνει.

Ηταν δευτερότοκος γιος του Ανδρέα Βουρνά, ο οποίος υπήρξε γενικός γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου, στην κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου το ’63 – ’65.

«Ενας αδελφικός φίλος, ένας αυθεντικός δημοκράτης από κούνια, ένας μονίμως γνήσιος χιουμορίστας, διαχρονικά έφηβος, εμβληματική προσωπικότητα στον νομικό χώρο ο Τζίμης Βουρνάς μας αποχαιρέτησε» αναφέρει σε σημείωμά του ο φίλος του, Δημήτρης Αλευρομάγειρος.

Ο ίδιος αναφέρει ότι: «Διέπρεψε ως μάχιμος δικηγόρος και νομικός σύμβουλος Εταιρειών και της Εθνικής Τράπεζας συνδέθηκε πολύ στενά με τον Ανδρέα Παπανδρέου και όλη την οικογένεια, αλλά ουδέποτε θέλησε να πολιτευτεί. Είχε φιλία με τον Γιωργάκη Παπανδρέου, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές να του προτείνει να μην θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ… Αυθεντικά έντιμος είχε τους φίλους του σε περίοπτη θέση, όπως και τα περίφημα αδέλφια του Κώστα, Πάνο και Μπέτυ. Λάτρευε τη θυγατέρα του από τον πρώτο του γάμο και έζησε υπέροχα τα τελευταία 30 χρόνια με τη δεύτερη σύζυγό του πανέμορφη ψυχή τε και σώματι, Λάιλα Γκολίνο».

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ

Ο Δημήτρης Βουρνάς ήταν αθλητής του ΝΟΠ τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 και είχε διακριθεί κυρίως στην ομάδα πόλο, ωστόσο είχε αγωνιστεί αρκετές φορές και σε αθλήματα κολύμβησης.

Ηταν μέλος της ομάδας του ΝΟΠ που είχε σημειώσει πολλές διακρίσεις εκείνα τα ένδοξα χρόνια και παρά την ηλικία του είχε κρατήσει επαφή με αρκετούς ανθρώπους από τη διοίκηση. Είχε αναδειχτεί πρωταθλητής Ελλάδος με την ομάδα εφήβων του ΝΟΠ.

Το τελευταίο «αντίο» θα ειπωθεί από συγγενείς και φίλους, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στη Ριτσώνα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:pelop.gr