Πατρινό Καρναβάλι – Άυλη Κληρονομιά: Τι υποστηρίζει η συντακτική ομάδα – Για ποιο λόγο έχουν ενδοιασμούς


Την επίσημη θέση της παρουσίασε με δελτίο Τύπου η συντακτική ομάδα του Δελτίου Στοιχείου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διαμάχη που έχει προκύψει με την ΚΕΔΗΠ σχετικά με την υποβολή πρότασης για ένταξη στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:

Η συντακτική ομάδα που συστάθηκε για να ετοιμάσει το Δελτίο Στοιχείου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και να το παραδώσει στην ΚΕΔΗΠ, προς υποβολή στο Υπουργείο Πολιτισμού, δεν επιθυμεί σε αυτή τη φάση να ασχοληθεί με τις διάφορες κατηγορίες και σχόλια που κινούνται στον αέρα της πόλης, αλλά θεωρεί προτεραιότητα την επιτυχή υποβολή του Δελτίου.

Η εθελοντικού χαρακτήρα συντακτική ομάδα, που δούλεψε επί εξάμηνο, ουδέποτε διεκδίκησε τα πνευματικά δικαιώματα του Πατρινού Καρναβαλιού, όπως λανθασμένα αναφέρεται. Και για το παρόν Δελτίο, όπως και για κάθε συγγραφικό έργο, τα πνευματικά δικαιώματα επί του κειμένου ανήκουν στους συγγραφείς του. Είναι σαφές εκ του νόμου και γνωστό στους πάντες!

Ο λόγος που επιφυλασσόμεθα για την παρέμβαση της κας Προέδρου στο παραπέντε της υποβολής και για την επιμονή της να έχει τα πνευματικά δικαιώματα επί των κειμένων του Δελτίου αυτή τη στιγμή, έχει να κάνει με τους ενδοιασμούς που έχουμε για την πιθανότητα αλλοίωσης του ήδη συνταχθέντος Δελτίου, κατά το χρονικό διάστημα της διαβούλευσης του με το Υπουργείο, από τη πλευρά της ΚΕΔΗΠ. Και επαναλαμβάνουμε, όπως έχουμε ήδη δηλώσει, τα πνευματικά δικαιώματα των κείμενων του Δελτίου θα διατεθούν από εμάς στη ΚΕΔΗΠ, με την οριστική του έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στο Πατρινό Καρναβάλι αρμόζει περίοπτη θέση στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το ήδη έτοιμο Δελτίο που έχουμε συντάξει παραμένει στη διάθεση της ΚΕΔΗΠ, προκειμένου να κατατεθεί εμπρόθεσμα. Αν το ήδη έτοιμο Δελτίο δεν κατατεθεί άμεσα, δεν θα είμαστε εμείς που στερούμε τη θέση αυτή στο Πατρινό Καρναβάλι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:pelop.gr