«Σάρωσε» την Πάτρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης – Επαφές με φορείς


Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου βρέθηκε στην Πάτρα ο Γιώργος Αρβανιτίδης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης και Κοινοβουλευτικός Υπεύθυνος του τομέα Ενέργειας & Περιβάλλοντος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΕΕ

Ο κ. Αρβανιτίδης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Αιβαλή και μέλη του Δ.Σ και αναπτύχθηκε μια ουσιώδης συζήτηση για τα θέματα που αφορούν τις ανανεώσιμες πήγες ενέργειας, το φυσικό αέριο, το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», τις εξορύξεις σε χερσαία και θαλάσσια οικόπεδα του Πατραϊκού και του Κατακόλου, κι όλο το ενεργειακό φάσμα που άπτεται της αρμοδιότητας του τομέα που διαχειρίζεται ως βουλευτής της παράταξης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αποτυχία των Κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διαχειριστούν ορθά τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους που είχαν στην διάθεσή τους για την ανάπτυξη των ΑΠΕ αλλά και την αποθήκευση ενέργειας.

Επίσης κατά την συζήτηση αναδείχθηκε η πλήρης αδυναμία των Κυβερνήσεων της τελευταίας οκταετίας να «ανοίξουν» τον απαραίτητο χώρο για την ανάπτυξη των δικτυών μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας τόσο σε Εθνικό, όσο και σε Βαλκανικό επίπεδο. Η μη ύπαρξη Εθνικού σχεδίου ανάταξης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η δέσμευση παραγωγής με το φυσικό αέριο και η μη ορθή λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της χώρας, μας έχουν οδηγήσει σήμερα στην δυσβάστακτη ενεργειακή για τα Ελληνικά νοικοκυριά κρίση και στην κατασπατάλησή των διαθέσιμων οικονομικών πόρων που έχουν προέλθει από την υπερφορολόγηση των πολιτών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΕΑΝΑ

Η δεύτερη επίσκεψη έγινε στον Σύλλογο Εστίασης (ΣΚΕΑΝΑ) με τον πρόεδρο κ. Γιατρά και τον γραμματέα του συλλόγου κ. Ματθαιόπουλο όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε στους λογαριασμούς ρεύματος, στην αύξηση του πληθωρισμού, στην μειωμένη κατανάλωση και ζήτηση όπου το εκρηκτικό αυτό μίγμα βάζει θηλιά στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο Γιώργος Αρβανιτίδης κατέθεσε τις προτάσεις της του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος, την μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών του κλάδου. Ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα (στο ασφαλιστικό-εισφορές) υπήρξε ανταλλαγή απόψεων διότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Ακόμα έγινε εκτενής αναφορά και στην αναζήτηση μέσων θωράκισης από την επερχόμενη επισιτιστική κρίση.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Τρίτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών με τον Πρόεδρο κ. Κώστα Ζαφειρόπουλο και την πλειοψηφία της διοίκησης του οργάνου όπου κι εκεί μονοπώλησε τη συζήτηση η δύσκολη καθημερινότητα που βιώνει σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας. Η ανάγκη εγκαταστάσεων των ΑΠΕ για μικρομεσαίους επιχειρηματίες είναι κομβικής σημασίας για να μειωθεί το κόστος ενέργειας. Οι ερωτήσεις και η αγωνία των εμπόρων αφορούσαν στον χειμώνα που έπεται και πως θα καταφέρει το κοινωνικό κράτος να σταθεί αρωγός στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

«Σάρωσε» την Πάτρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης - Επαφές με φορείς «Σάρωσε» την Πάτρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης - Επαφές με φορείς «Σάρωσε» την Πάτρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης - Επαφές με φορείς

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:pelop.gr