Υπόθεση Μπογονικολού: Τους επόμενους μήνες θα κριθεί αν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ ο πατρινός επιχειρηματίας


Μέσα στους επόμενους μήνες θα κριθεί το αν η Γαλλία θα εκδώσει στις ΗΠΑ τον Πατρινό επιχειρηματία Νίκο Μπογονικολό που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

Υπόθεση Μπογονικολού: Αποφυλάκιση υπό όρους για τον Πατρινό «κατάσκοπο» – Τα εναλλακτικά σενάρια

Ο Νίκος Μπογονικολός, ο οποίος συνελήφθη στο Παρίσι στις 9 Μαΐου, αρνείται τις κατηγορίες και έκτοτε παραμένει υπό κράτηση στη γαλλική πρωτεύουσα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, τον Ιούνιο του 2021 μια εταιρεία του ομίλου Aratos, που ανήκει στον Μπογονικολό, προκρίθηκε στην τελική φάση του «NATO Innovation Challenge», έναν διαγωνισμό καινοτομίας του ΝΑΤΟ για διαστημικές εφαρμογές στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο Μπογονικολός είχε προσληφθεί το 2017 ως πράκτορας προμηθειών από μια ρωσική εταιρεία, τη Serniya, που κατά το FBI λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, η αμερικάνικη δικαιοσύνη έχει προθεσμία να στείλει το αίτημα έκδοσής του Έλληνα επιχειρηματία μέχρι τις 9 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αποκάλυψε πως έχει ήδη υποβληθεί αίτημα αποφυλάκισης υπό όρους του 59χρονου Πατρινού με το αιτιολογικό πως δεν είναι ύποπτος φυγής, το οποίο αναμένεται να εξεταστεί στις αρχές Ιουνίου.

Σύλληψη Μπογονικολού: Αίτηση αποφυλάκισης για τον πατρινό επιχειρηματία – Στην «Π» ο δικηγόρος του του

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:pelop.gr